Wiadomo do takiej pasty możemy dać co nam się żywnie podoba - czy to będzie słonecznik, ser feta, czosnek, twaróg, curry, nie ma znaczenia. Najważniejszy wszak jest brokuł. Gdy jest brokuł jest i pasta. Reszta to jedynie walka o smak jaki najbardziej odpowiada naszym kubkom smakowym. U mnie wygrywa czosnek, ale to nic dziwnego ponieważ jem z nim wszystko co się da.
- Pół brokuła (taki średni duży)
- 3 jajka
- Czosnek
- Przyprawy
Brokuła gotujemy na parze (podobno w ten sposób warzywa tracą mniej witamin), czekamy aż ostygnie, miksujemy na papkę. Następnie dodajemy resztę też miksując. Odstawiamy do lodówki i już. Można nawet pokusić się łyżeczkę majonezu do tego wszystkiego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda pysznie, kiedyś zrobię:D
OdpowiedzUsuń